Het belang van uw ondernemingsplan laten controleren!

U heeft de belangrijke stap genomen om een eigen onderneming te starten, gefeliciteerd! Het is nu zaak om alle met betrekking tot uw onderneming goed op papier te zetten. De eerste en belangrijkste stap is het schrijven van een ondernemingsplan. U kunt het ondernemingsplan zelf schrijven of uitbesteden aan een partij die gespecialiseerd is in het schrijven van een ondernemingsplan. Kiest u ervoor om het ondernemingsplan zelf te schrijven, dan kunt u uw ondernemingsplan nog laten controleren. Waarom is het van belang om uw ondernemingsplan te laten controleren?

Is uw plan haalbaar?

In een ondernemingsplan zet u alle ondernemingsinformatie op papier. U heeft al veel nagedacht over uw plannen voor uw onderneming op het gebied van onder meer marketing, financiën, strategie, personeel en concurrentie. In het ondernemingsplan komen uw ideeën, motivatie en gedachten samen. Een startende ondernemer is vaak ontzettend enthousiast over de onderneming en ziet dan al snel punten over het hoofd. Het laten controleren van het ondernemingsplan door een externe partij is dan van groot belang. Deze externe partij kan inschatten wat de haalbaarheid is van uw ambities.

Samenhang van het ondernemingsplan

Een ondernemingsplan moet gestructureerd en logisch zijn. De lezer moet het plan snel begrijpen en prettig kunnen lezen. Het is daarom belangrijk dat het plan logisch in elkaar zit. Het is mogelijk om de samenhang en logica van uw plannen, analyses en prognoses te controleren en beoordelen. Tijdens het controleren van het ondernemingsplan wordt beoordeeld of u het plan op een correcte en logische wijze omschrijft.

Juistheid informatie en analyses

Als u startend ondernemer bent, is het soms lastig om een goed (financieel) plan te schrijven.
Er komt zoveel informatie op u af. Het is uiteraard belangrijk dat de informatie in uw ondernemingsplan juist is. Een controle van uw ondernemingsplan zorgt ervoor dat eventuele onduidelijkheden onder uw aandacht worden gebracht.

Uw ondernemingsplan laten controleren?

Het mag gezegd worden dat het altijd zinvol is om uw ondernemingsplan te laten controleren. De valkuil van veel startende ondernemers is dat de ondernemers vaak denken dat ze overal aan gedacht hebben, maar in de praktijk blijkt dit vaak niet het geval. Een controle kan dit risico in uw ondernemingsplan zoveel mogelijk voorkomen.

Wilt u uw ondernemingsplan laten controleren? De MKB Assistant kan u hiermee helpen. Neem vrijblijvend contact met ons om meer informatie aan te vragen of een vrijblijvende afspraak te plannen.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu
Facebook Twitter